Nowa restauracja na mapie Krakowa
Smaczna włoska restauracja – jakie powinna mieć cechy
Restauracje włoskie to w kraju najbardziej popularny typ gastronomii. Kochamy włoskie jedzenie bo jest smaczne, treściwe oraz ceszy oko. Oczywiście najczęściej decydujemy się na włoskie makarony. Bardziej wrażliwi goście kosztują równie pyszne potrawy takie jak canelloni, lasagne i włoskie zupy minestrone.
Szukając tradycyjnej włoskiej restauracji warto przyjrzeć się kilku istotnym cechom: jak wiele składników rzeczywiście pochodzi z Włoch, czy w karcie są też nie tak typowe włoskie potrawy, czy karta win, oferuje typowo włoskie wina. Włoska kuchnia to duża różnorodność i jedzenie z różnych zakątków Włoch. W dobrej restauracji znajdziemy naturalny smak Włoch.
Kuchnia włoska jest prosta, ale to nie znaczy, że jest mniej smaczna Z czystym sumieniem można uznać, że jest to jedna z najsmaczniejszych kuchni europejskich .
Dobre wina włoskie
Żadna szanująca się restauracja włoska, która ubiega się do tytułu bycia klasycznym miejscem na gastronomicznej mapie miasta, nie może zapominać wina. Kolacja w klimacie włoskim z całą pewnością powinien zawierać też wino. Kieliszek alkoholu to dla Włocha reguła. o restauracji Najbardziej typowe wina włoskie to toskańskie bolgheri, lombardyjskie franciacorta oraz monti z Sardynii. Restauracja włoska – o ile naprawdę chce być postrzegana jako typowa włoska trattoria, musi mieć różnorodną kartę win.
Klasyczna kuchnia włoska
Mając ochotę poznać fenomen włoskiego gotowania bez wahania trzeba odwiedzić restaurację, która jest w stanie podać nie jedynie pasty i pizzę.
Zobacz film